14:00

Referat: Gällivare SK - Ohtana/Pajala FF

På Tallbacka vinner Ohtana/Pajala mot Gällivare SK med 2-1 (0-1).
Första kvarten inleds piggt av OP. Dennis har en farlig chans men skjuter utanför från 6 m.
John har också en farlig frispark som målvakten boxar i ribban och ut till hörna.
Kort därefter tar GSK över allt mer och skapar den dittills farligaste chansen, ett skott styrs i insidan av stolpen av Felle och på returen slår Jimmy Skogh bollen högt över från 3 m!
I minut 42 vänder GSK spelet från egen backlinje till ett inspel från våran högerkant som Jimmy Skogh till slut kan toffla in på bortre stolpen.
Första halvleken slutar välförtjänt 1-0 till GSK.

I andra halvlek kommer OP ut som ett helt nytt lag och pressar ner GSK och 3 minuter in på halvleken får John Kalla en ful eftersläng och GSKs Pacific Bienvenue får ett direkt rött kort.
Minuten senare slår John en hörna som Joel Hiltunen nickar ner och Adam kan brösta in kvitteringen.
10 minuter senare, i minut 58 dribblar sig Adam in i straffområdet och blir fälld. Rättvis straff som John säkert slår in till ledning 2-1.
OP har några chanser att stänga matchen med ett tredje mål men har inte riktigt skärpan i avsluten.
Istället är det GSK som mer och mer flyttar fram spelet i ett försök till en kvittering.
Men med en man mer så lyckas OP med tur och skicklighet styra borta dom värsta farligheterna.
Efter 91 min blåser utmärkta domaren Victor Tjärnberg av matchen.

Sett över 91 min så är segern rättvis där lagen växlade bra och mindre bra perioder med varandra.

Försvarsmässigt så plussar vi för Kotten på vänsterbacken.
Kapten Kalla gjorde ett förtjänstfullt jobb på mitten och krönte det med ett mål.
Framåt gjorde Joel Hiltunen ett piggt inhopp och var högst delaktig i vändningen.
17årige Mårten Rosén spelade sista 30 minuter och visade ett lugn och en hög Div 4-nivå.

I hemmalaget var bägge anfallarna Skogh / Abrahamsson riktigt jobbiga för OP-försvaret.